Strindberg2012_logo.gif
August_2012.png3..png

Efterlysning!

Har du/ni gjort eller ska göra något slags skolarbete om August Strindberg?

August-2012 är en skolwiki för Strindbergsåret. Här har lärare, elever och skolbibliotekarier möjlighet att sprida och dela med sig av sina arbeten och idéer och samtidigt inspireras och lära av andras.
Tanken är att "hela" August Strindberg ska belysas utifrån så många ämnen och perspektiv som möjligt. Inspireras bland annat av kompendiet Strindbergs smörgåsbord som Sågbäcksgymnasiet i Huddinge har gjort. Här finns massor av stimulerande uppgifter för högstadiet och gymnasiet!

I wikin presenterar även olika kulturaktörer som museer, förlag, teatrar med flera, vad de erbjuder
skolorna under jubileumsåret.

Ge och ta!

Ta chansen att visa upp elevarbeten och lektionsplaneringar inom alla ämnen, skolbiblioteksaktiviteter och massor av andra möjliga tips - stort som smått! Bilder av alla de slag välkomnas varmt!
Visa era Strindbergsporträtt, seriestrippar, illustrationer till läsupplevelser eller bildkonst inspirerad av Strindbergs egen konst!

Kontakt

Vill du/ni medverka med material i wikin? Så roligt! Ta kontakt med Charlotte Hansén Goobar, charlotte.goobar@stockholm.se, om du undrar över något, vill bli medlem i wikin eller vill sända
över material för publicering. Vill du lägga in ditt material själv, nu på en gång? Ansök om medlemskap direkt från August-2012. Så fort vi bekräftat dig som medlem, så kan du publicera dig i wikin!
I vänstermenyn väljer du inom vilket skolämne (på vilken wiki-sida) ditt bidrag ska publiceras.

Adressen till August-2012 är http://august-2012.wikispaces.com/

Sidan som PDF för utskrift:August-2012 är navet i läsfrämjandeprojektet Unga möten med August som genomförs i samband med Strindbergsåret 2012.
Projektet riktar sig främst till högstadiet och gymnasiet och genomförs med stöd från Kulturrådet.