Möten med August genom skolbiblioteket

Här presenteras idéer, projekt och verksamheter i skol- och gymnasiebiblioteken under Strindbergsåret

Missa inte skolbibliotekarien Dubravko Mešićs presentation av Strindbergs hörna som finns på Bild-sidan! Eleverna i klass 2b och 3b, på Enskedefältets skola, deltog i tävlingen En bok i världsklass och valde August Strindberg som tema.Tävlingar i skolbibliotek

På Björkhagens skolbibliotek i Stockholm ordnade Anne-Marie Roos Retourné tävlingen Gissa vem författaren är som finns under hatten! De tio som gissade rätt fick en varsin läsdagbok. Vinnarna kom från årskurserna 3, 5,6,7 och 9.

Gubbe Björkhagen.jpg

Titlar av August Strindberg i skolbiblioteken:

Eva Nordin, bibliotekarie på Ross Tensta gymnasium i Stockholm:
"Jag har till biblioteket kompletterat med fler ex. till små gruppuppsättningar av titlarna:
Röda Rummet, Tjänstekvinnans son och Hemsöborna. Sedan tidigare har vi hel klassuppsättning av dramat: Fröken Julie och boken: Ett halvt ark papper.
Utifrån detta med att jag hade pejl på att det är jubileum, så köpte jag förra året praktverket som Lena Einhorn har red. Om Strindberg. Vi har för övrigt bra med titlar om honom och en del om hans fruar."

August-skyltningar i skolbibliotek

Hej!
Vi (vår konstnärlige vaktmästare) har tillverkat en stringhylla till Strindbergs samlade verk. Vi kallar honom Stringberg och vi är mycket stolta över honom :) Han bor i Tullängsskolans bibliotek i Örebro.
MVH Åsa

Stringberg

StrinGberg1.JPG
Stringberg2.jpg

Tätorpsskolans bibliotek

Thorildsplans gymnasiebibliotek

Bild081.jpg
Thorildsplans_gymnasium.JPG
Strindberg som trettonåring uppförstorad till nästan naturlig storlek finns vid ingången till biblioteket och i biblioteket på Blommensbergsskolan i Stockholm hälsar
Mariette Elorza som arbetar där.

Strindberg 13 år.jpg

Hedersplats vid nyinvigning av
Hässelbygårdsskolans bibliotek
Brännkyrka gymnasium
Hässelbygårdsskolan_invigning_015.JPG
brannkyrka gymn..jpg